Clicky

 
Transport Online - Na benzineprijs ook dieselprijs historisch hoog

Na benzineprijs ook dieselprijs historisch hoog

Na benzineprijs ook dieselprijs historisch hoog
17-06-2021 09:42 | Algemeen | auteur ANP

EINDHOVEN - De prijs voor diesel en benzine ligt historisch hoog. Voor een liter E10 (Euro95) geldt volgens consumentenorganisatie UnitedConsumers donderdag een adviesprijs van 1,913 euro per liter, waarmee het één dag oude record alweer is verbroken. Voor een liter diesel moet 1,559 euro worden betaald, waarmee het vorige record uit oktober 2012 uit de boeken ging.

UnitedConsumers houdt de brandstofprijzen sinds begin deze eeuw dagelijks bij op basis van de adviesprijzen van de vijf grootste oliemaatschappijen. Pomphouders kunnen wel afwijken van de adviesprijzen. Automobilisten zijn doorgaans het duurst uit bij tankstations langs de snelweg.

Dat de brandstofprijzen oplopen is geen verrassing. De wereldwijde vraag naar olie toont herstel en deze vraag is waarschijnlijk volgend jaar weer terug op het niveau van voor de crisis. Daarbij wordt er minder olie uit de grond gepompt dan voorheen, vooral omdat olieconcerns sneden in hun exploratie-uitgaven.

Volgens prijsvergelijker brandstof-zoeker.nl is het bij goedkope pompen in Nederland nog mogelijk om E10 voor minder dan 1,70 euro per liter te tanken. De Nederlandse benzineprijs bestaat voor een groot deel uit accijns. Dat is een vaste heffing die door de overheid is vastgesteld.

Foto's

  • J.Roeland
    SCHENK
  • J.Roeland
    SCHENK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats