Clicky

 
Transport Online - Te hoge vrachtwagen én te hoog alcoholpromillage [+foto]

Te hoge vrachtwagen én te hoog alcoholpromillage

Te hoge vrachtwagen én te hoog alcoholpromillage [+foto]
17-06-2021 10:44 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

BOCHUM - Woensdag 16 juni rond 08:00 uur stopte de Duitse politie een vrachtwagen in het Duitse Bochum. De vrachtwagen viel de getrainde ogen van de agenten op.

De trekker was geregistreerd in Estland, de trailer in Finland. De geladen trailer leek te hoog en een meting bevestigde het vermoeden. Het voertuig bleek 4.15 cm hoog te zijn.

De ademalcoholwaarde van de 49-jarige chauffeur uit Estland was niet zo hoog als de trailer maar wel veel te hoog namelijk 2,52 promille.

Ondanks het mondkapje dat de man droeg was de alcoholgeur duidelijk waarneembaar, meldt de politie. In het voertuig trof de politie een lege tray bierflesje en andere blikjes aan in een vuilniszak.

De agenten namen het rijbewijs van de man in beslag. Na het betalen van een borg van 1.500 euro en het afnemen van een bloedmonster mocht de chauffeur zijn weg vervolgen echter niet met zijn vrachtwagen maar te voet.

De oplegger is door een sleepbedrijf aan de ketting gelegd en wordt pas na betaling van de sleepkosten aan een nuchtere chauffeur meegegeven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions