Clicky


Poetin noemt eerste top met Biden constructief

Poetin noemt eerste top met Biden constructief
16-06-2021 19:21 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/AFP

GENÈVE - De Russische president Vladimir Poetin heeft zijn eerste topontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden constructief genoemd. Washington en Moskou sturen hun ambassadeurs weer terug naar elkaars hoofdsteden, aldus de machthebber in het Kremlin na afloop van het ongeveer 3,5 uur durende overleg in het Zwitserse Genève.

De spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten zijn de laatste jaren fors opgelopen. Er is geen vriendschap, want beide landen verdedigen hun eigen belangen, aldus Poetin. Hij noemde hun dialoog pragmatisch.

De president verwierp de aantijgingen over Russische cyberaanvallen op Amerika. Volgens hem hebben de Russische autoriteiten daar niets mee te maken. Hij en Biden kwamen wel overeen dat Rusland en de VS over cyberbeveiliging gaan praten.

Ook hervatten Moskou en Washington de besprekingen over de beheersing van hun kernwapens. Mogelijk leidt dat tot wijzigingen in het onlangs verlengde zogenoemde New START-verdrag. Poetin benadrukte dat zijn land en de VS verantwoordelijk zijn voor "nucleaire strategische stabiliteit".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions