Clicky

 
Transport Online - Zoektocht naar vermiste Tanja Groen woensdagmiddag afgerond

Zoektocht naar vermiste Tanja Groen woensdagmiddag afgerond

Zoektocht naar vermiste Tanja Groen woensdagmiddag afgerond
16-06-2021 16:04 | Binnenland | auteur ANP

HEEZE-LEENDE - [update 17:35 uur] De zoektocht naar de sinds 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen op de Strabrechtse Heide is gestaakt. De zoektocht in het bos- en heidegebied tussen Heeze-Leende en Someren begon dinsdag, maar de onderzoekers van politie en justitie hebben geen spoor van de studente gevonden.

Dinsdag en woensdag hebben forensisch archeologen van het NFI en medewerkers van forensische opsporing een gebied van zo'n duizend vierkante meter nauwkeurig doorzocht. Uit verklaringen in het onderzoeksdossier zou de mogelijkheid geopperd zijn dat het meisje in een bepaald deel van de hei, vlakbij een klein ven, begraven zou zijn. Maar de zoektocht bleek vergeefs.

De ouders van Tanja Groen zijn door het coldcaseteam in Limburg op de hoogte gesteld van het stopzetten van de zoekactie.

"Ik had gehoopt dat we de ouders een ander bericht hadden kunnen geven" zei projectleider cold cases Limburg Bob Willemsen. "Met het afronden van deze zoekactie stopt het onderzoek naar de verdwijningszaak Tanja Groen niet. Zoals al eerder aangegeven zijn we sinds 2019 bezig om alle informatie die in het dossier aanwezig opnieuw tegen het licht te houden op zoek naar nieuwe aanknopingspunten. Een aantal scenario’s ligt nog op de plank. Daar gaan we komende maanden verder mee aan de slag. We geven de moed niet op om deze zaak op te lossen."

Door de media-aandacht is er bij de politie inmiddels een aantal tips binnengekomen, aldus de woordvoerster van de politie. Om hoeveel tips het gaat, kon ze nog niet zeggen.

De destijds 18-jarige studente verdween tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht. Op 4 september 1993 gaven haar ouders Tanja Groen als vermist op. Sindsdien is op meerdere plaatsen naar haar gezocht.

Aanleiding voor de zoektocht nu waren volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie ooggetuigenverklaringen, zowel recente als van langer geleden. "In het onderzoek komt heel vaak de Strabrechtse Heide naar voren", aldus deze woordvoerster. "In recente getuigenverklaringen ook."

Dinsdag temperde Peter R. de Vries de verwachtingen al. De Vries volgt de zoektocht ter plaatse namens de familie van het verdwenen meisje. De zoektocht was volgens hem gebaseerd op verklaringen van ene Wim S., een moordenaar uit het naburige Geldrop, die enkele jaren geleden is overleden.

In januari 2020 zocht de recherche vergeefs in een graf op een kerkhof in Heugem bij Maastricht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions