Clicky

 
Transport Online - OM eist dertig maanden cel voor schuld aan dodelijk ongeval op N207 bij Gouderak

OM eist dertig maanden cel voor schuld aan dodelijk ongeval op N207 bij Gouderak

OM eist dertig maanden cel voor schuld aan dodelijk ongeval op N207 bij Gouderak
16-06-2021 15:45 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Het OM eiste woensdag dertig maanden cel tegen een Stolwijker die in 2020 een dodelijk ongeluk bij Gouderak veroorzaakte

Met een promillage van 1,85 was de 29-jarige Stolwijker zaterdagavond 3 oktober 2020 achter het stuur van zijn bestelbus gekropen. Bijna vier keer de toegestane wettelijke hoeveelheid. Vervolgens veroorzaakte hij een ernstig ongeluk op de N207 bij Gouderak. Daarbij kwam een 38-jarige vrouw om het leven.

Ter hoogte van het Verbindingsasje kwam de Stolwijker met zijn bestelbus op de verkeerde weghelft terecht en botste op een tegemoetkomende auto. De bestuurster daarvan raakte ernstig gewond en overleed de volgende ochtend. Zelf kwam de Stolwijker er met lichte verwondingen vanaf.

Het was niet de eerste keer dat de Stolwijker betrapt werd met alcohol achter het stuur. Al twee keer eerder kreeg hij een boete voor rijden onder invloed. Zelf houdt hij vol dat hij nog goed in staat was te rijden. Mogelijk was de man ook afgeleid doordat hij tijdens het rijden patat at.

Maar volgens de officier van justitie spreekt het alcohol-promillage voor zich:  “Het verkeersongeval was te wijten aan de schuld van verdachte. Hij is verantwoordelijk voor de tragische gevolgen van dit ongeval. Sinds die dag is het leven van de nabestaanden voorgoed veranderd. Hun geliefde partner, moeder, dochter en zus was er plotseling niet meer.”

De officier eiste tegen de Stolwijker dertig maanden cel (waarvan zes maanden voorwaardelijk). Daarnaast wil hij ook dat de man zich laat behandelen voor zijn alcoholverslaving en een alcoholverbod krijgt. Tot slot vroeg de officier om een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van vijf jaar.

De uitspraak is over twee weken.

Foto's

  • Dave-Trans
    Dave-Trans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden