Clicky

 
Transport Online - Trump naar grens met Mexico: 'dit is een rampgebied'

Trump naar grens met Mexico: 'dit is een rampgebied'

Trump naar grens met Mexico: 'dit is een rampgebied'
16-06-2021 11:16 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt dat hij later deze maand een bezoek brengt aan de grens met Mexico. Hij zou zijn uitgenodigd door de gouverneur van Texas, de Republikein Greg Abbott. Trump houdt zijn opvolger Joe Biden verantwoordelijk voor de "ernstigste grenscrisis in de geschiedenis van de Verenigde Staten".

Trump beschouwde de grensbewaking tijdens zijn presidentschap als een speerpunt. Hij voerde campagne met de belofte een muur te bouwen aan de grens met Mexico. Zo moest illegale migratie een halt worden toeroepen. De nieuwe regering heeft het beleid van Trump flink op de schop genomen en onder meer de bouw van de grensmuur weer laten stilleggen.

Abbott is daar erg kritisch over en onthult deze week naar verwachting een eigen veiligheidsplan voor het grensgebied, schrijven Amerikaanse media. Daar staat mogelijk in dat Texas via crowdfunding geld wil ophalen om zelf een muur te bouwen. De gouverneur heeft geklaagd dat de regering van Biden de "rode loper uitrolt" voor migranten en zou op 30 juni met Trump naar de grens willen gaan.

Sinds Biden de restricties op immigratie die waren ingesteld door zijn voorganger heeft teruggedraaid, heeft het aantal migranten aan de Amerikaanse zuidgrens het hoogste niveau bereikt in twee decennia tijd. Tussen maart en mei werden ruim een half miljoen mensen opgepakt en teruggestuurd naar Mexico, nadat ze illegaal de grens over probeerden te steken.

"Ik heb voor de Biden-regering de sterkste, veiligste en best bewaakte grens achtergelaten in de Amerikaanse geschiedenis", aldus Trump in zijn verklaring. Hij klaagde dat hij opvolger de situatie in slechts "enkele weken" volledig uit de hand liet lopen. "Het is gewoon een rampgebied."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions