Clicky


DSV tekent voor 200.000 m2 op Logistiek Park Moerdijk

DSV tekent voor 200.000 m2 op Logistiek Park Moerdijk
16-06-2021 10:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

MOERDIJK - DSV tekent voor de ontwikkeling van meer dan 200.000 m2 hoogwaardige opslag en distributie, op een perceel van in totaal ruim 34 hectare op het nieuwe Logistiek Park Moerdijk. De onlangs benoemde nummer 1 logistiek dienstverlener is een bekende naam op het haven- en industrieterrein Moerdijk en heeft al twee vestigingen waar vanuit DSV vele klanten in de wereld bedient. De verwachting is dat in het najaar kan worden gestart met de bouw en de vestiging van DSV in 2023 actief is.

“Een lange periode van voorbereidingen en juridische procedures ging vooraf aan de definitieve ontwikkeling van het Logistiek Park. Dat maakt het nieuws rondom deze bekendmaking extra feestelijk voor ons”, aldus Ferdinand van den Oever, directeur van Havenbedrijf Moerdijk.

“DSV is een zeer gewaardeerd bedrijf op het haven- en industrieterrein en zorgt voor vele banen in de regio en aansprekende klanten.” Hij vervolgt: “Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt en werken we achter de schermen aan zaken als vergunningen, organiseren van de nutsvoorzieningen, het ontwerpen van de interne baan en communicatie met de omgeving. We verwachten dat de bouw in het najaar kan starten.”

Namens DSV Solutions Nederland B.V. is Peter van der Maas, Executive Vice President, erg verheugd over de toekomstgerichte samenwerking met de betrokken partijen in deze: “Deze Breeam-gecertificeerde uitbreiding in Moerdijk stelt ons als DSV in staat om onze groei duurzaam te realiseren en onze klanten op de lange termijn te voorzien van state-of-the art opslag en Value Added Logistics passende bij de specifieke klantwensen. Daarnaast zal het een sterke impuls geven aan de werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de regio”.

Logistiek Park Moerdijk

Het Logistiek Park biedt ruimte voor grootschalige opslag en distributie. Het richt zich speciaal op value added logistics; logistieke bedrijven die waarde aan het product en werkgelegenheid toevoegen. De aanleg van het Logistiek Park betekent een forse uitbreiding van het haven- en industriegebied. Hierdoor krijgt Moerdijk als multimodaal knooppunt een stevige impuls. Het bedrijventerrein is zo’n 200 hectare groot waarvan 140 hectare uitgeefbaar is. De locatie is multimodaal ontsloten via de weg, het spoor en het water en ligt pal naast het haventerrein en knooppunt Klaverpolder (A16/A17).

Port of Moerdijk is de vierde en meest inlands gelegen zeehaven van Nederland. De open verbinding met zee en de maximale keuzevrijheid voor shortsea, binnenvaart, spoor, weg of buisleidingen brengen Europese bestemmingen binnen handbereik. Dankzij de strategische ligging is Port of Moerdijk logistieke hotspot bij uitstek en een belangrijk knooppunt voor duurzame procesindustrie. Het is de 2e economische motor van Noord-Brabant en een belangrijke bron van werkgelegenheid.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions