Clicky

 
Transport Online - Boetes voor lengte en niet afdekken lading [+foto]

Boetes voor lengte en niet afdekken lading

Boetes voor lengte en niet afdekken lading [+foto]
16-06-2021 10:02 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ASSEN - Dinsdagochtend zag de politie op de A28 een vrachtwagencombinatie geladen met stro rijden. Wat de politie direct opviel was dat de strobalen niet waren afgedekt. Of zoals de chauffeur zei: "Het sneeuwt natuurlijk weer stro voor jullie." En dat klopte volgens Team verkeer Noord-Nederland en daarom reden genoeg voor een controle.

Bij de staande houding leek het voertuig toch ineens korter dan toen de politie het over de A28 zag rijden. De agenten vroegen zich af of ze hun goede bril wel ophadden. Niets bleek minder waar, de triangel van de aanhanger, welke uitschuifbaar is, bleek ingeschoven. "Dat scheelt een paar centimeter en een paar tientjes. Helemaal als je het verborgen weet te houden voor de politie", aldus de agenten. "Maar we hadden de bril op en er werd na wat vorderingen om de stang uit te schuiven voldaan om hem in de rijstand te zetten."

Kortom, na het opmeten van het uitgeschoven voertuig bleek deze 21 meter 55 cm te zijn. Terwijl 18 meter 75 cm is toegestaan.

De chauffeur kreeg een boete van 1.500 euro voor de lengte van de combinatie en de boete voor het niet afdekken van de lading gaat via de Verkeersofficier.  Daarnaast werd er een maatregel opgelegd, de combinatie mocht zo niet verder rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions