Clicky

 
Transport Online - Hoekstra voorspelt 'hele goede zomer' voor economie

Hoekstra voorspelt 'hele goede zomer' voor economie

Hoekstra voorspelt 'hele goede zomer' voor economie
15-06-2021 15:52 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - Demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra deelt het optimisme van onder andere De Nederlandsche Bank (DNB) over de economische vooruitzichten voor de komende tijd. "Die economie gaat echt als een dolle weer draaien", voorspelt hij, aangezien de meeste coronabeperkingen waarschijnlijk eind deze maand tot het verleden behoren.

Hoekstra wijst erop dat de economie nu al tekenen van herstel laat zien. Nederlanders hebben tijdens de crisis "tientallen miljarden" opgepot, geld dat "inmiddels zijn weg weer vindt naar de winkelstraten, naar cafés." Hij is ervan overtuigd dat dit zal doorzetten "en dat we in economisch opzicht echt een hele goede zomer tegemoet gaan".

Dat neemt niet weg dat al tijdens de kabinetsformatie afspraken gemaakt moeten worden over het herstel op de langere termijn. Veel bedrijven kampen bijvoorbeeld nog met schulden die ook bij economische rugwind niet zomaar even kunnen worden afgelost. Sommige vraagstukken kunnen niet wachten tot er een nieuw kabinet zit, vindt ook Hoekstra.

Over de formatie wilde de CDA-leider na afloop van een gesprek met informateur Mariëtte Hamer en VVD-leider Mark Rutte opnieuw weinig loslaten. Het gaat nog altijd vooral over de inhoud, maar ook over welke coalitie gevormd kan worden. "Vervolgens is de vraag voor alle partijen, zeker die van mij: denk je dat je daar aan deel moet nemen of niet?"

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden