Clicky

 
Transport Online - Veetransport mag ondanks ontbrekende documenten doorrijden vanwege dierenwelzijn [+foto's]

Veetransport mag ondanks ontbrekende documenten doorrijden vanwege dierenwelzijn

Veetransport mag ondanks ontbrekende documenten doorrijden vanwege dierenwelzijn [+foto's]
15-06-2021 14:34 | Overtredingen | auteur Redactie

KOBLENZ - Maandag 15 juni heeft de politie van Koblenz een controle uitgevoerd op het vrachtverkeer op de A61 op parkeerplaats Sandkaul vanaf 18.00 uur tot ongeveer middernacht.

Bij aanvang van de keuring moest een kleine vrachtwagen van een Oost-Europees bedrijf stilgelegd worden omdat er forse technische mankementen werden geconstateerd. Naast defecte remmen en een defect uitlaatsysteem troffen de agenten verschillende, in sommige gevallen sterk losgedraaide, bevestigingsschroeven tussen het voertuigframe en de carrosserie aan. De rit mag pas worden hervat nadat de geladen 7,5-tonner goed is gerepareerd. Zowel de chauffeur als hetg bedrijf kregen een boete.

Korte tijd later kwam er een einde aan de reis voor een busje uit Oost-Europa, omdat beide banden op de vooras ver onder de wettelijk voorgeschreven minimale profieldiepte kwamen. Pas als er nieuwe banden zijn gemonteerd, mag de rit worden voortgezet.

Rond 22.00 uur trof een agent een achtassige knikgestuurde vrachtwagen aan, beladen met twee containers. Omdat bij identieke voertuigen in het verleden meermaals overbelading werd geconstateerd besloot de agent een controle uit te voeren. Ook bij het bekijken van de laadpapieren bleek dat het vermoeden niet ongegrond was. Het gewicht van de twee geladen 20-voets containers was al bijna 48 ton. Een weging van de vrachtwagen met aanhanger op de parkeerplaats met de eigen wiellastmeters van de politie resulteerde uiteindelijk in een totaalgewicht van 67.500 kg. Omdat de gelede vrachtwagen maximaal 40.000 kg mocht wegen, werd het toegestane totaalgewicht met 27.500 kg overschreden, wat overeenkomt met 68,75 procent. Het transport werd direct verboden en zowel de chauffeur als zijn werkgever kregen een boete.

Ook het vervoer van levende dieren werd gecontroleerd. De vrachtwagen van een Duits bedrijf beladen met 30 runderen was te hoog. Terwijl de chauffeur tijdens de inspectie de overtollige hoogte kon verwijderen, moest de inspecteur constateren dat er enkele documenten ontbraken die bij het vervoer van dieren aanwezig hadden moeten zijn. Om redenen van dierenwelzijn mocht de chauffeur de rit  echter voortzetten ondanks het ontbreken van de documenten, het onderzoek loopt nog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden