Clicky

 
Transport Online - Export groeit met 25,7 procent in april

Export groeit met 25,7 procent in april

Export groeit met 25,7 procent in april
15-06-2021 09:00 | Exportcijfers | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in april 25,7 procent groter dan in april 2020, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is de grootste groei sinds de start van de statistiek in 1995. Er zijn in april vooral meer transportmiddelen en machines geëxporteerd. Ten opzichte van april 2019 lag de export 9,7 procent hoger. Het volume van de import was in april 21,5 procent groter dan in april 2020 en 9,4 procent dan in april 2019.

Omstandigheden voor export in juni gunstiger dan in april

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in juni gunstiger dan in april. Dat komt vooral doordat de krimp van de Duitse industriële productie omsloeg in een enorme groei. Ook de vertrouwensindicatoren verbeterden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions