Clicky


Kabinet wil versoepelingen coronaregels vier dagen vervroegen

Kabinet wil versoepelingen coronaregels vier dagen vervroegen
14-06-2021 15:40 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil de eerstvolgende versoepelingen van de coronamaatregelen vier dagen eerder doorvoeren, op zaterdag 26 juni in plaats van dinsdag 30 juni. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van de NOS. Horecagelegenheden mogen dan bijvoorbeeld langer openblijven en meer gasten ontvangen. Ook de regels voor thuisbezoek worden verder versoepeld.

Mede dankzij de snel vlottende vaccinatiecampagne nemen het aantal coronabesmettingen en de druk op de ziekenhuizen sneller af dan verwacht. Dat biedt ruimte om de samenleving eerder grotendeels van het slot te halen. Vanaf 26 juni gelden eigenlijk alleen nog beperkingen van het aantal bezoekers thuis en in openbare gelegenheden. Ook zijn de basisregels, zoals afstand houden en handen wassen, en de mondkapjesplicht nog van kracht.

Vanaf 26 juni gaat het aantal gasten dat thuis kan worden uitgenodigd van vier naar acht. Dat betekent onder meer dat met grotere gezelschappen kan worden gekeken naar de achtste finales van het Europees kampioenschap voetbal, die vanaf dat weekeinde worden gespeeld.

Behalve voor de horeca worden ook de voorwaarden voor culturele instellingen verruimd. Ook komen er meer mogelijkheden om te sporten en voor evenementen. Een definitief besluit valt vrijdag in de ministerraad, maar volgens ingewijden moet het wel heel raar lopen willen de versoepelingen dan alsnog worden uitgesteld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions