Clicky


Poetin verwerpt 'kluchtige' beschuldigingen tegen zijn land

Poetin verwerpt 'kluchtige' beschuldigingen tegen zijn land
14-06-2021 14:48 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP

MOSKOU - President Poetin heeft westerse beschuldigingen aan het adres van Rusland over cyberaanvallen als volstrekt onbewezen beweringen afgedaan. "Wij worden van van alles beschuldigd, bemoeienis met verkiezingen, cyberaanvallen tegen de VS, enzovoort, enzovoort. Maar niet één keer zijn de beschuldigingen met bewijzen gestaafd, ze worden kluchtig en missen elke grond." Dit zei Poetin in gesprek met de Amerikaanse nieuwszender NBC.

Poetin ontmoet woensdag in Genève zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden. Die maakt een reis door Europa en riep de Europese NAVO-landen op steviger op te treden tegen Russische "agressie". De verwachtingen van de eerste Russische top tussen deze twee leiders zijn niet hoog gespannen. Biden heeft gezegd dat hij vooral wil voorkomen dat de relatie met Rusland nog slechter wordt.

Poetin bevestigde tegenover NBC dat een van de onderwerpen die ter sprake kan komen, de uitwisseling van gevangenen is. Zo is bijvoorbeeld de Amerikaan Paul Whelan in Rusland tot zestien jaar cel veroordeeld wegens spionage. Een andere Amerikaan zit negen jaar vast voor het mishandelen van een agent tijdens dronkenschap. De VS houden onder anderen de Russische wapenhandelaar Viktor Bout en drugssmokkelaar Konstantin Jarosjenko vast.