Clicky

 
Transport Online - Denen boos dat ze voor het blok werden gezet over doorspelen

Denen boos dat ze voor het blok werden gezet over doorspelen

Denen boos dat ze voor het blok werden gezet over doorspelen
14-06-2021 13:47 | Sport | auteur ANP

KOPENHAGEN - Het Deense nationale team is boos op de Europese voetbalbond UEFA en voelt zich tekortgedaan. Na de hartstilstand van speler Christian Eriksen op het veld tijdens de wedstrijd tegen Finland, moest de ploeg een besluit nemen over het uitspelen van de wedstrijd. Dat was volgens meerdere spelers veel te vroeg.

"Wij spelers werden in een positie gebracht waarin we volgens mij niet gebracht hadden moeten worden. We hadden twee keuzes. Iemand die hoger in de organisatie zit dan wij, had moeten zeggen dat het toen niet het moment was om een keuze te maken, dat we dat hadden moeten weigeren en tot morgen hadden moeten wachten met een beslissing", zei doelman Kasper Schmeichel, die zich er wel bij neerlegt. "Wat gebeurd is, is gebeurd. Maar ik hoop dat de UEFA hier iets van heeft geleerd."

Aanvaller Martin Braithwaite deelt de mening van zijn doelman. "We hadden twee keuzemogelijkheden, die allebei slecht waren en we hebben de minst slechte genomen. Vanzelfsprekend had dat niet zo moeten zijn. Als je zoiets hebt meemaakt, moet je niet naar buiten om een voetbalwedstrijd te spelen."

Hervatting wedstrijd

De ploeg koos om de wedstrijd zaterdagavond nog te hervatten en verloor vervolgens met 1-0 van Finland.

Schmeichel en aanvoerder Simon Kjaer hebben Eriksen in het ziekenhuis bezocht. "Ik heb hem gezien en met Christian gesproken. Het was een werkelijk genoegen hem te zien, alleen al om hem te zien lachen en huilen, om te merken dat hij nog leeft", aldus de doelman. "We praatten over van alles en nog wat."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel2,106

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden