Clicky

 
Transport Online - Ruim 5,4 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje op EK

Ruim 5,4 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje op EK

Ruim 5,4 miljoen mensen zien eerste wedstrijd Oranje op EK
14-06-2021 08:54 | Sport | auteur ANP

HILVERSUM - Ruim 5,4 miljoen thuissupporters hebben zondagavond gekeken naar de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal. De spectaculaire zege op Oekraïne (3-2), die op NPO 1 werd uitgezonden, was daarmee veruit het best bekeken programma van de dag. Dat meldt Stichting KijkOnderzoek.

De wedstrijd van Oranje trok duidelijk meer kijkers dan de start van het EK voetbal op vrijdag. Toen zagen ruim 2,3 miljoen mensen het eerste duel tussen Turkije en Italië. Het duel van Denemarken tegen Finland, dat tijdelijk werd stilgelegd nadat de Deense voetballer Christian Eriksen op het veld in elkaar zakte, werd een dag later ook goed bekeken. De eerste helft werd tot aan het incident met Eriksen door bijna 1,7 miljoen mensen gevolgd. Het resterende deel van Denemarken-Finland werd door 2,2 miljoen mensen gezien. De wedstrijd tussen België en Rusland werd zaterdag door 2,2 miljoen mensen gevolgd.

Doorgaans stemmen steeds meer mensen af op voetbaltoernooien wanneer Oranje verder komt. Zo is de best bekeken wedstrijd ooit de halve finale van Nederland tegen Argentinië tijdens het WK in 2014. Meer dan 9 miljoen mensen zagen toen hoe Oranje werd uitgeschakeld. De finale van Nederland tegen Spanje tijdens het WK vier jaar eerder scoorde daarna het beste. Daar keken destijds ruim 8,5 miljoen thuissupporters naar.

Ook de nabeschouwing scoorde zondagavond goed. Voor Studio Europa bleven ruim 1,9 miljoen mensen hangen. Het programma was daarmee het op een na best bekeken van de dag. De top 3 wordt gecompleteerd door de wedstrijd van Oostenrijk tegen Noord-Macedonië, waar ruim 1,3 miljoen mensen naar keken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions