Clicky


Jongen (18) overleden na bootongeluk bij Putten

Jongen (18) overleden na bootongeluk bij Putten
13-06-2021 14:55 | Ongevallen | auteur ANP

PUTTEN - Bij een bootongeluk op het Nuldernauw in de buurt van Putten is zaterdag een 18-jarige jongen uit Barneveld overleden. Het slachtoffer raakte bekneld in de schroef van een boot. Hulpdiensten rukten massaal uit, maar uiteindelijk overleed het slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens een woordvoerder van de politie huurde een twaalftal jongeren zaterdagmiddag een sloep om te gaan varen op het water tussen Putten en Zeewolde. Een van hen sprong overboord, om nog onbekende redenen. "Misschien gewoon om een frisse duik te nemen", zegt de woordvoerder. "Er waren in ieder geval geen motorproblemen." De jongen kwam daarna met zijn arm vast te zitten in de schroef.

"Het was een redelijk grote schroef en de jongen werd steeds kopje onder geduwd door de kracht ervan", aldus de woordvoerder. De politieboot was snel ter plaatse om hulp te verlenen, maar het lukte niet om de jongen los te krijgen. De sloep is toen naar een haven in Zeewolde gevaren. Daar kwamen meer hulpdiensten ter plaatse en het lukte om zijn arm los te maken. De jongen werd gereanimeerd en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.

Foto's

  • Van de Brug
    Van de Brug