Clicky

 
Transport Online - Deense voetballer Christian Eriksen bij kennis en naar ziekenhuis vervoerd

Deense voetballer Christian Eriksen bij kennis en naar ziekenhuis vervoerd

Deense voetballer Christian Eriksen bij kennis en naar ziekenhuis vervoerd
12-06-2021 19:50 | Sport | auteur ANP

KOPENHAGEN - [update 20:15 uur] Christian Eriksen is bij kennis, zo heeft de Deense voetbalbond gemeld. De 29-jarige voetballer zakte tijdens de EK-wedstrijd tegen Finland vlak voor rust ineen.

"Christian Eriksen is wakker en ligt voor verdere onderzoeken in het Rigshospitalet", meldt de Deense voetbalbond. Het stadion ligt op enkele minuten rijden van het voetbalstadion Parken.

Ook de UEFA kwam met een korte verklaring. "Na de medische noodsituatie waarbij de Deense speler Christian Eriksen betrokken was, heeft er crisisberaad plaatsgevonden met beide teams en wedstrijdofficials. Meer informatie zal om 19.45 uur worden gecommuniceerd. De speler is overgebracht naar het ziekenhuis en is gestabiliseerd", schreef de Europese voetbalbond.

Op een foto die circuleerde was al zichtbaar dat Eriksen zijn ogen open had en een hand op zijn voorhoofd had gelegd.

De oud-speler van Ajax, 29 jaar oud, werd op het veld minutenlang gereanimeerd. Eriksen ontving de bal na een inworp en viel voorover in het gras, zonder dat daar aanleiding voor was. Het spel werd direct stilgelegd en spelers gebaarden dat de verzorgers zo snel mogelijk het veld in moesten komen. Al snel kregen de verzorgers versterking van medisch personeel.

De spelers van Denemarken gingen om het medische personeel heen staan zodat de camera's Eriksen niet in beeld konden nemen. Uit de gezichten van de spelers bleek de ernst van de situatie. Diverse ploeggenoten durfden niet te kijken.

Kort na het voorval werd het stil in voetbalstadion Parken. Na ruim tien minuten werd Eriksen per brancard, die met witte doeken omringd was, van het veld gedragen. Aangedaan zochten beide teams de kleedkamers op.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden