Clicky

 
Transport Online - Politie heeft weer controle gehouden in de buurt van De Groot Fresh Group in Hedel

Politie heeft weer controle gehouden in de buurt van De Groot Fresh Group in Hedel

Politie heeft weer controle gehouden in de buurt van De Groot Fresh Group in Hedel
12-06-2021 19:20 | Criminaliteit | auteur ANP

HEDEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw een grote controle gehouden in Hedel bij de A2. In die Gelderse plaats is een fruitbedrijf gevestigd waar een omvangrijke afpersingszaak speelt. De afgelopen tijd vonden er meer controles plaats.

De politie controleerde 110 voertuigen. In een werd een vuurwapen aangetroffen, de bestuurder is aangehouden en de auto is in beslag genomen. In een andere auto werd een ploertendoder gevonden. Verder zijn nog twee mensen aangehouden omdat ze onder invloed reden.

Al het verkeer dat vanuit Utrecht kwam en de afslag Hedel nam, werd aan de kant gezet. Tientallen agenten controleerden de auto's en fouilleerden de inzittenden. Het is nog niet duidelijk hoeveel auto's er precies zijn gecontroleerd en of de politie tijdens de controle iets heeft gevonden of iemand heeft aangehouden.

De omgeving van Hedel geldt als een veiligheidsrisicogebied nadat het geweld in de regio in mei weer oplaaide. De politie kreeg daarop de bevoegdheid auto's te doorzoeken en personen te fouilleren.

Medewerkers van het fruitbedrijf De Groot Fresh Group in Hedel worden al sinds mei 2019 bedreigd. Toen werd een lading cocaïne aangetroffen in een van de fruittransporten en lichtte het fruitbedrijf de politie in. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden schade van 1,5 miljoen euro. Na de poging tot afpersing en het oppakken van de hoofdverdachte kregen (ex-)medewerkers en familieleden van het fruitbedrijf te maken met geweld. Zo werd een handgranaat tegen de woning van een zoon van een directielid gegooid en werd brand gesticht bij twee ex-medewerkers, die gewond raakten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats