Clicky


28-jarige Roemeen opgepakt voor betrokkenheid dodentrailer Grays

28-jarige Roemeen opgepakt voor betrokkenheid dodentrailer Grays
12-06-2021 15:35 | Buitenland | auteur ANP/AFP/DPA

MILAAN - De Italiaanse politie heeft een 28-jarige Roemeen aangehouden voor betrokkenheid bij een mensensmokkelzaak, die leidde tot de dood van 39 Vietnamese migranten. De in Milaan aangehouden Roemeen zou de vrachtwagen hebben geleverd, waarmee de migranten naar Groot-Brittannië werden vervoerd.

De politie meldde in een verklaring dat Groot-Brittannië een internationaal arrestatiebevel tegen de verdachte had uitgevaardigd. "Hij maakt deel uit van een criminele organisatie die zich bezighoudt met illegale immigratie", aldus de verklaring. De verdachte kan daarvoor 14 jaar celstraf krijgen.

De Vietnamezen werden in oktober 2019 gestikt aangetroffen in een koeltrailer die vanuit België naar Groot-Brittannië was verscheept. De lichamen werden gevonden op een industrieterrein in Grays, een kleine 30 kilometer ten oosten van Londen. Onder de doden waren twee jongens.

De twee leiders van de bende mensensmokkelaars zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van 27 en 20 jaar. De twee chauffeurs van de vrachtwagen kregen 13 jaar en 18 jaar celstraf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats