Clicky

 
Transport Online - 'Londen stelt opheffen laatste coronaregels maand uit'

'Londen stelt opheffen laatste coronaregels maand uit'

'Londen stelt opheffen laatste coronaregels maand uit'
12-06-2021 12:29 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson stelt het opheffen van de laatste coronabeperkingen in Engeland vermoedelijk een maand uit vanwege de snelle verspreiding van de zogenoemde Delta-variant van het virus. Volgens de oorspronkelijke planning zouden er op 21 juni finale versoepelingen komen, maar Britse media melden dat die maatregel wordt uitgesteld tot 19 juli.

Het uitstel zou nodig zijn om tijd te winnen voor het meten van het effect van de besmettingen op de ziekenhuisopnames en om meer mensen een tweede vaccinatie te geven, meldde The Guardian. Parlementariërs van de Conservatieve Partij van Johnson zouden steeds pessimistischer zijn geworden over de mogelijkheid verder te versoepelen. De verwachting is dat Johnson maandag de knoop doorhakt.

In het Verenigd Koninkrijk raken steeds meer mensen besmet met de Delta-variant. Bij 90 procent van de mensen die nu positief testen op het coronavirus, wordt deze variant vastgesteld. Begin mei was dat ruim een kwart. De Delta-variant is mogelijk 60 procent besmettelijker dan de voorheen dominante Alpha-variant. Vrijdag werden in het Verenigd Koninkrijk in totaal 8125 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is het hoogste aantal sinds februari.

Wegens zorgen om de nieuwe coronavariant moeten reizigers die met ingang van dinsdag vanuit het Verenigd Koninkrijk in Nederland aankomen verplicht in quarantaine.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions