Clicky

 Zeven zussen-auteur Lucinda Riley aan kanker overleden

Zeven zussen-auteur Lucinda Riley aan kanker overleden
11-06-2021 17:15 | Buitenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Ierse schrijver Lucinda Riley is vrijdag op 55-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Xander Uitgevers, die haar boeken in Nederland uitbrengt, vrijdag bekendgemaakt. Zij had al een paar jaar kanker. Riley werd wereldberoemd dankzij haar goed gelezen reeks De Zeven Zussen.

"Het spijt ons enorm jullie te moeten vertellen dat Lucinda vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was", laat haar familie in een verklaring weten. "We realiseren ons dat dit een enorme schok zal zijn voor velen, omdat de meeste mensen niet wisten dat Lucinda al vier jaar aan kanker leed. Lucinda liet een onuitwisbare indruk achter op iedereen die ze ontmoette, en op iedereen die zich verloor in haar verhalen. Ze straalde altijd liefde en vriendelijkheid uit, in alles wat ze deed, en ze zal ons voor altijd blijven inspireren."

De reeks De Zeven Zussen vertelt over een groep zussen die na de plotselinge dood van hun vader samenkomt in het ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. Na zijn dood hebben ze allemaal een mysterieuze brief gekregen over hun afkomst.

Het zevende deel, De zevende zus, verscheen eerder dit jaar en stond weken achter elkaar op de eerste plek van de Bestseller 60. Het was de bedoeling dat het achtste en laatste deel in 2022 zou uitkomen.

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Haar werk wordt in 34 landen uitgegeven; er werden meer dan 25 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. In Nederland is Riley onwaarschijnlijk populair en werden meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Sander Knol, de Nederlandse uitgever en een goede vriend van Riley, herdenkt haar als "een buitengewone vrouw met een indrukwekkende levenskracht en niet-aflatende toewijding aan het schrijven en haar boeken".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats