Clicky

 
Transport Online - Spanje geschokt door vondst vermoord 6-jarig meisje Olivia op zeebodem

Spanje geschokt door vondst vermoord 6-jarig meisje Olivia op zeebodem

Spanje geschokt door vondst vermoord 6-jarig meisje Olivia op zeebodem
11-06-2021 16:42 | Misdaad | auteur ANP/AFP

TENERIFE - In Spanje is met ontzetting gereageerd op de vondst van een meisje op de bodem van de zee voor de kust van Tenerife. De 6-jarige Olivia werd samen met haar jongere zusje Anna door haar vader, Tomás Gimeno, op 27 april in Tenerife ontvoerd. De 37-jarige vader was gescheiden van de moeder Beatriz en liet haar weten dat hij de twee kinderen niet meer zou terugbrengen en dat ze hen nooit meer zou zien.

De volgende dag werd een bootje waarvan Gimeno de eigenaar is dobberend op zee aangetroffen. Na lang zoeken met onder meer een schip van het Spaanse Oceanografisch Instituut is door een robot duizend meter onder de zeespiegel en circa 5,5 kilometer uit de kust van Tenerife een grote tas gevonden met het lichaam van het meisje. De tas lag vastgebonden aan een anker op de bodem. Van haar zusje van 1 jaar oud en van de vader is nog geen spoor gevonden.

Premier Pedo Sánchez zei dat hij zich de pijn van de moeder niet kon voorstellen. Minister van Gelijkheid Irene Montero Gil zei dat dit geweld is tegen vrouwen en moeders. Dit geweld raakt volgens de minister de moeders daar waar het het meeste pijn doet. Sinds 2013 zijn volgens officiële cijfers elk jaar gemiddeld bijna zes minderjarigen vermoord door hun vaders, partners van de moeder of ex-partners. Feministische actiegroepen hebben opgeroepen tot betogingen in Spaanse steden tegen dit geweld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions