Clicky

 
Transport Online - Politie neemt 48 verwaarloosde huisdieren in beslag in woning Utrecht

Politie neemt 48 verwaarloosde huisdieren in beslag in woning Utrecht

Politie neemt 48 verwaarloosde huisdieren in beslag in woning Utrecht
11-06-2021 16:13 | Misdaad | auteur Redactie

UTRECHT - De dierenpolitie heeft donderdag in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming op basis van de Wet Dieren 48 huisdieren uit een woning in Utrecht gehaald. Dit werd gedaan in verband met hun slechte leefomstandigheden. Alle dieren zijn inmiddels veilig ondergebracht op een geheime locatie, meldt de politie vrijdag.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding over een dode hond in het water. Op basis van meerdere signalen kwamen er verschillende adressen in beeld, waar huisdieren gehouden werden voor de fok. Met een machtiging tot binnentreden is de politie bij drie woningen binnen gegaan. In één woning werden dieren onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. In samenwerking met een dierenarts werd geconstateerd dat ook de conditie van de dieren slecht was.

In totaal trof de politie 47 honden aan en één ara. In de woning en tuin leefden de dieren in kleine kooien die ernstig vervuild waren. De dierenpolitie doet nader onderzoek. De eigenaar was tijdens de inval niet thuis en is niet aangehouden. Hij zal later worden gehoord.

Bij twee andere woningen troffen wij ook dieren aan. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft bij deze adressen een last onder dwangsom uitgereikt om te zorgen dat de situatie daar verbeterd wordt.

De politie roept mensen op die mogelijk bij deze fokkers een dier hebben gekocht zich bij de politie te melden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,635

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions