Clicky

 Verdachte van doodschieten Mohammed Bouchiki opgepakt op Curaçao

Verdachte van doodschieten Mohammed Bouchiki opgepakt op Curaçao
11-06-2021 11:53 | Buitenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een arrestatieteam heeft dinsdag 8 juni op Curaçao een 39-jarige verdachte aangehouden in verband met het doodschieten van Mohammed Bouchiki, de stagiar in het buurthuis Wittenburg in Amsterdam. De verdachte zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam.

Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is al sinds het dodelijke schietincident dat op zaterdag 26 januari 2018 plaatsvond in het buurthuis hard aan het werk om de verantwoordelijken op te sporen. Bij het schietincident waren twee daders betrokken. Eén met een handvuurwapen en een met een automatisch aanvalsgeweer. Die laatste heeft de dodelijke schoten op Bouchiki afgevuurd.

In januari 2020 werd al een nu 28-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte zit vast voor een veroordeling in een andere geweldszaak.

Het rechercheteam bleef onderzoek doen en uiteindelijk kregen zij zicht op de verdachte die op Curaçao woonde. Toen de verdachte onderweg was naar een supermarkt werd hij door een arrestatieteam overrompeld en aangehouden, meldt de politie vrijdag.

Mohammed werkte als stagiar in het buurthuis toen de schutters binnen stormden. Zijn dood leidde tot een enorme schok bij de nabestaanden van Mohammed en de buurtbewoners van het buurthuis Wittenburg. Mohammed bleek niet het doelwit van de schietpartij te zijn en is een volkomen onschuldig slachtoffer.

Er werd een speciale stille tocht gehouden voor Mohammed Bouchiki en er is ter ere van hem in de gevel van het pand een gedenksteen geplaatst.  

De familie van Mohammed is op de hoogte gebracht van de aanhouding op Curaçao.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats