Clicky

 
Transport Online - Ontslag van rechtsvervolging voor verdachte van doodslag

Ontslag van rechtsvervolging voor verdachte van doodslag

Ontslag van rechtsvervolging voor verdachte van doodslag
11-06-2021 10:34 | Binnenland | auteur Redactie

DEN HAAG - Het gerechtshof Den Haag heeft vrijdag een verdachte die terechtstond voor doodslag op zijn vrouw ontslagen van alle rechtsvervolging. Het delict vond plaats op 14 juli 2016 in Rijswijk. De verdachte was in eerste aanleg door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Ook was de maatregel terbeschikkingstelling met dwangverpleging opgelegd.

Toen de verdachte het feit pleegde, verkeerde de verdachte in een psychose. In hoger beroep hebben vier gedragsdeskundigen een rapport over de man uitgebracht. Alle vier de deskundigen zijn van oordeel dat de verdachte toen hij het feit pleegde volledig ontoerekeningsvatbaar was gezien de psychose waarin hij toen verkeerde.

De deskundigen hebben daarnaast unaniem geconcludeerd dat er, gelet op het feit dat de verdachte volledig hersteld is en gelet op het zeer lage recidiverisico, geen aanleiding is om te adviseren tot oplegging van een strafrechtelijke maatregel. In overeenstemming met de adviezen van de deskundigen en in aansluiting op de eis van de advocaat-generaal heeft het Haagse gerechtshof de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging en geen strafrechtelijke maatregel opgelegd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions