Clicky

 
Transport Online - Eigenaar Carstore BV betaalt OM 160.000 euro in fraudezaak

Eigenaar Carstore BV betaalt OM 160.000 euro in fraudezaak

Eigenaar Carstore BV betaalt OM 160.000 euro in fraudezaak
11-06-2021 09:02 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

OIRSCHOT - De eigenaar van Carstore B.V. uit Oirschot heeft het Openbaar Ministerie een transactie betaald in een fraudezaak. De man kwam enkele jaren geleden als verdachte naar voren in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met de in- en verkoop van exclusieve auto’s.

De verdachte Latour werd in 2015 aangehouden in een onderzoek, waarin het vermoeden naar voren kwam dat Carstore B.V. exclusieve auto’s leverde aan bekenden van politie en justitie. Het ging om mensen die er belang bij hadden uit beeld te blijven als eigenaar of gebruiker van deze dure voertuigen.

Administratie

Onder meer na onderzoek naar de administratie van het bedrijf, groeiden de verdenkingen tegen de man. Hij zou zich in de ogen van het OM schuldig hebben gemaakt aan faillissementsfraude, valsheid in geschrifte en diefstal van stroom. Ook werd hij verdacht van zogeheten BPM-fraude. BPM is de belasting die over geïmporteerde auto’s moet worden betaald.

Transactie

De verdachte heeft inmiddels een door het OM aangeboden transactie betaald. Het OM kan in bepaalde gevallen een verdachte een transactie aanbieden. Als de verdachte op dit aanbod ingaat, hoeft deze niet meer voor de rechter te verschijnen. Belangrijk daarbij is dat de transactie als afdoening recht doet aan de ernst van het feit, aan de  belangen van eventuele slachtoffers en aan de samenleving als geheel. Het OM is van mening dat dit in deze zaak is gebeurd.

De transactie is het eindstation van een lang traject in deze strafzaak, die met het door de verdachte betalen van een totaalbedrag van 160.000 euro voor het OM is afgedaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen