Clicky


BNNVARA stopt met Vooravond met Klamer en Ekiz: 'geen urgentie'

BNNVARA stopt met Vooravond met Klamer en Ekiz: 'geen urgentie'
10-06-2021 19:04 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - BNNVARA stopt met het programma De Vooravond met Renze Klamer en Fidan Ekiz. De omroep stelt na twee seizoenen "de urgentie" van het programma te missen die wel wordt gezocht. In plaats daarvan komt er per 30 augustus een talkshow die afwisselend door Sophie Hilbrand en Khalid Kasem gepresenteerd gaat worden.

"Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz", stelt directeur content Gert-Jan Hox. "Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken." De Vooravond volgde DWDD op toen Matthijs van Nieuwkerk besloot daarmee te stoppen.

De bedoeling is dat het nieuwe programma wordt geleid door "één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt". Hilbrand deed ervaring op als talkshowpresentatrice van Op1, waar ze sinds de start vorig jaar januari een vast duo vormde met Hugo Logtenberg. "Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer", zegt ze in een reactie. Kasem heeft vooralsnog weinig presentatie-ervaring. Hij is advocaat en woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri.

Het is de bedoeling dat Klamer en Ekiz andere programma's gaan ontwikkelen. Hierover is BNNVARA met de twee in gesprek. Klamer snapt niets van de beslissing om het programma te schrappen. De presentator dacht juist dat er meer entertainment nodig was, zegt hij in een korte reactie op Twitter. "Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen."