Clicky

 
Transport Online - Veel rook door brand in bedrijfspand Brunssum

Veel rook door brand in bedrijfspand Brunssum

Veel rook door brand in bedrijfspand Brunssum
10-06-2021 11:36 | Binnenland | auteur ANP

BRUNSSUM - [update 13:30 uur] In Brunssum (Limburg) is donderdagochtend een brand uitgebroken in een bedrijfspand op de Haefland. Meerdere eenheden van de brandweer zijn ter plaatse. Door de brand is er sprake van een grote rookontwikkeling, meldt de brandweer. Die trekt richting Schinveld. Omwonenden zijn geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Volgens de brandweer maakt de aanwezigheid van gasflessen in een opslag achter de drie panden waar de brand woedt de bluswerkzaamheden moeilijk. Om die reden heeft de politie het bedrijventerrein afgesloten, en dat gold een tijdlang ook voor de afrit van de naburige N300 en de N274. Rond 13.15 uur werden beide wegen weer vrijgegeven voor het verkeer.

De brandweer kan door de gasflessen niet dichterbij komen vanwege explosiegevaar en ziet zich gedwongen van een afstand te blussen. Gekeken wordt of in de loop van de middag met groot materieel van een sloper of van Defensie de gasflessen in veiligheid gesteld kunnen worden. Ook overweegt de brandweer hiervoor de hulp in te roepen van specialistische Duitse hulpdiensten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voorafgaand aan de brand hebben mensen een luide knal gehoord. De woordvoerder van de brandweer kan nog niet zeggen wat dat voor knal was. Niemand raakte gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions