Clicky

 
Transport Online - Een stijging van de luchtvrachtvolumes met 33 procent voor Brussels Airport

Een stijging van de luchtvrachtvolumes met 33 procent voor Brussels Airport

Een stijging van de luchtvrachtvolumes met 33 procent voor Brussels Airport
10-06-2021 10:34 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - De sterke groei in de cargovolumes die we al sinds de start van dit jaar zien, houdt aan, vooral dankzij de verhoogde vraag naar luchtvracht in heel Europa. De cijfers worden vergeleken met 2020 gezien de beperkte impact van de Covid-crisis op de luchtvracht. 

Vergeleken met vorig jaar, zijn de volumes vracht op de passagiersvluchten sterk gestegen (+633 procent) maar deze volumes zijn nog altijd beperkt ten opzichte van normale tijden (-50,4 procent tov 2019). De expressdiensten kenden een groei van 16 procent tov mei 2020 en de volvracht nam toe met 22 procent. Het totale gevlogen vrachtvolume kent dan ook een groei van 33 procent in vergelijking met mei 2020. De getruckte volumes kenden een stijging van 47 procent in vergelijking met vorig jaar. 

In het volvrachtsegment is er een algemene groei voor alle bestaande partners. De nieuwe Aziëroutes die de afgelopen maanden door enkele nieuwe klanten werden opgestart, dragen bij aan de extra groei. De activiteit bij de expressdiensten blijft structureel hoger dan in de voorbije jaren dankzij de toename van de online aankopen. 

Zowel de import- als de exportvolumes name toe, vooral de invoer uit Azië en Noord-Amerika.  

Ook het transport van Covid-19-vaccins van en naar Brussels Airport blijft doorgaan, intussen werden al meer dan 105 miljoen vaccins op de luchthaven behandeld. Dit maakt van Brussels Airport een belangrijke draaischijf in de wereldwijde distributie van Covid-19 vaccins. 

Uitrol Digital Green Lane voor cargo-operaties 

Eind mei is er ook een heel belangrijke stap gezet in de verdere digitalisering van cargoprocessen op Brussels Airport. Twaalf cargopartners, vier grondafhandelaars en acht expediteurs, hebben zich akkoord verklaard om samen vanaf 1 juni het landside ophaal- en afleverproces volledig te digitaliseren. Dit is mogelijk via de zogenoemde Digital Green Lane, een combinatie van vier applicaties op BRUcloud, het data sharing platform van Brussels Airport, waarmee de voorbije jaren al pionierswerk is verricht door heel wat processen te digitaliseren.  

Alle betrokken partners kunnen dankzij het gebruik van deze applicaties efficiënter en papierloos werken, wachtrijen vermijden en hun capaciteits- en middelenplanning optimaliseren. Later op het jaar zullen ook andere partners hierop instappen. Brussels Airport ambieert hiermee de eerste volledig digitale cargoluchthaven ter wereld te worden. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,364
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden