Clicky


Euisun Chung ontvangt prestigieuze Issigonis Trophy

Euisun Chung ontvangt prestigieuze Issigonis Trophy
09-06-2021 16:39 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

SASSENHEIM - Euisun Chung is onderscheiden met de prestigieuze Issigonis Trophy. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Autocar Awards 2021. De Chairman van de Hyundai Motor Group kreeg de onderscheiding vanwege zijn grote bijdrage aan de transformatie van de onderneming tot een van ’s werelds grootste autofabrikanten en leider op het gebied van elektrificatie en waterstof. Euisun Chung was president van Kia van 2005 tot 2009 voordat hij vicevoorzitter en vervolgens bestuursvoorzitter van de Hyundai Motor Group werd.

De onderscheiding, vernoemd naar de legendarische auto-ontwerper Sir Alec Issigonis, is een van de hoogste onderscheidingen in de automotive-sector. De trofee wordt elk jaar door Autocar, ’s werelds oudste autotijdschrift, uitgereikt aan iemand die succesvol is geweest en zich verdienstelijk heeft gemaakt in de auto-industrie.

"In het afgelopen decennium is Hyundai Motor Group uitgegroeid tot een van de toonaangevendste autobedrijven ter wereld", aldus Autocar-hoofdredacteur Steve Cropley tijdens de uitreiking van de Issigonis Trophy. "Voorzitter Euisun Chung is de sleutel geweest tot die transformatie. We zijn trots hem dit jaar de Issigonis Trophy te mogen overhandigen als erkenning voor zijn prestaties. De transformatie die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, is ongeëvenaard in de branche."

Steve Cropley vervolgt: "Terwijl Hyundai en zustermerk Kia nog maar tien jaar geleden werden beschouwd als weinig opwindende automerken met een beperkt marktaandeel, hebben ze onder leiding van Euisun Chung een ongelooflijke vooruitgang geboekt. Dat is gedaan door marktaandeel en klanten te winnen met auto’s die zich probleemloos kunnen meten met de concurrentie."

"Hyundai Motor Group onderscheidt zich verder met high-performance-auto’s van Hyundai’s N-divisie en begeeft zich met succes in het premium-segment met het nieuwe merk Genesis. Bovendien is Hyundai een echte marktleider geworden op het gebied van batterij-elektrische en waterstof-elektrische auto’s. Hyundai jaagt niet langer op concurrenten; de concurrenten jagen nu op Hyundai."

"Het is een eer om deze prestigieuze onderscheiding in ontvangst te mogen nemen en ik wil al mijn collega’s bedanken voor de bijdrage die zij hier aan hebben geleverd", aldus Euisun Chung tijdens de uitreiking van de Issigonis Trophy. "Ondanks COVID-19 en de wereldwijde veranderingen die de pandemie teweeg hebben gebracht, heeft Hyundai zich knap staande gehouden en de band met de klanten zelfs weten te versterken."

Een recente mijlpaal van de Hyundai Motor Group is onder meer de introductie van IONIQ 5. Deze gloednieuwe volledig elektrische auto maakt gebruik van het speciale EV-platform van de Groep, het Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Naast het high-performance-label N lanceerde Hyundai Motor Group onder leiding van Euisun Chung ook het speciale brandstofcelmerk HTWO en het luxe premiummerk Genesis.

Chairman Chung gaf de transformatie voor een belangrijk deel vorm door gerespecteerde topdesigners naar Hyundai Motor Group te halen, waaronder Peter Schreyer en Luc Donckerwolke. Zij zorgden voor een belangrijke verschuiving naar een moderner design dat veel meer tot de verbeelding spreekt bij de Europese consument. De erkenning voor deze succesvolle strategie blijkt uit de talrijke designprijzen die de afgelopen jaren aan Hyundai en Kia zijn uitgereikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions