Clicky

 
Transport Online - Beleggers vangen bot in zaak rond faillissement Imtech

Beleggers vangen bot in zaak rond faillissement Imtech

Beleggers vangen bot in zaak rond faillissement Imtech
09-06-2021 13:44 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De rechtbank wijst de eisen van tien beleggers tegenover vier voormalige bestuurders en een voormalig commissaris van het failliete ingenieursbureau Imtech af. Ze zijn onvoldoende concreet en deels verjaard. 

De beleggers houden hen aansprakelijk voor hun verliezen als gevolg van het faillissement. Eerst eisten zij een verklaring voor recht dat de bestuurders en de commissaris onrechtmatig hadden gehandeld. Tijdens de rechtszaak veranderden zij hun eis. Zij eisten bedragen variërend van 707,50 euro tot 35.619,10 euro. 

De rechtbank oordeelt dat een deel van de vorderingen is verjaard. Voor de volledigheid bespreekt de rechtbank echter wel alle verwijten die de beleggers de bestuurders en de commissaris maken. De rechtbank concludeert dat de beleggers onvoldoende concreet hebben gemaakt welk verwijt zij die vijf maken. De verwijten zijn te algemeen en niet ernstig genoeg om de bestuurders en de commissaris persoonlijk aansprakelijk te houden.

De rechtbank is er niet van overtuigd dat de bestuurders en commissaris betrokken zijn geweest bij de gestelde fraude. Dat betekent dat niet is gebleken dat zij onrechtmatig hebben gehandeld. Bovendien maakten de beleggers niet duidelijk dat zij door de daden die zij die vijf verweten schade hebben geleden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden