Clicky

 
Transport Online - Medewerkers kaasbedrijf Royal A-ware willen gaan staken

Medewerkers kaasbedrijf Royal A-ware willen gaan staken

Medewerkers kaasbedrijf Royal A-ware willen gaan staken
08-06-2021 17:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - Medewerkers van kaasbedrijf Royal A-Ware in Culemborg willen gaan staken. Volgens vakbond FNV leggen ze vanaf woensdagavond voor 48 uur het werk neer als de directie van het bedrijf niet ingaat op de eisen voor een betere cao. "Royal A-ware heeft van ons een ultimatum ontvangen dat 9 juni om 18.00 uur afloopt", laat FNV-bestuurder Ron Vos weten.

De onderhandelingen over de cao Kaaspakhuisbedrijf, waar zo'n 4500 mensen onder vallen, tussen werkgeversorganisatie GemZu en de vakbonden liepen eerder stuk. FNV eiste een tweejarige overeenkomst met 10 procent meer loon. Daarnaast wil de bond nog een aantal regelingen hebben vastgelegd. Dan gaat het onder meer om pensioenafspraken en regelingen voor zwaar werk.

Afgelopen weekend vond weer een verkennend gesprek plaats en de werkgevers zijn met een verbeterd voorstel gekomen, maar dat kwam bij lange na niet in de buurt van wat FNV wilde. De bond drong er ook op aan dat grote bedrijven als FrieslandCampina en Royal A-ware met een eigen cao zouden komen. De werkgeversorganisatie stelde niet in te gaan op het voorstel voor eigen bedrijfscao's.

Hoeveel medewerkers er aan de staking mee zullen doen, is nog niet duidelijk. Bij Royal A-ware in Culemborg werken volgens FNV ongeveer 250 mensen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions