Clicky


Opnieuw aanhouding voor Beuningse vergismoord

Opnieuw aanhouding voor Beuningse vergismoord
08-06-2021 15:50 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Dinsdag heeft de politie opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op Mehmet Kilicsoy. Vanmorgen is in Amsterdam een 35-jarige man uit deze plaats gearresteerd; hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord. In het onderzoek zijn de afgelopen tijd meerdere verdachten aangehouden.

Op 6 juli 2020 werd in het Gelderse Beuningen de 49-jarige Mehmet Kilicsoy op klaarlichte dag doodgeschoten. Het rechercheteam is tot de conclusie gekomen dat alles er op wijst dat de daders zich vergist hebben en dat Mehmet een onschuldig slachtoffer is. Eerder werd in Opsporing Verzocht en de regionale opsporingsprogramma’s Bureau GLD (Gelderland) en Bureau 020 (Amsterdam) aandacht gevraagd voor de zaak.

Eerder zijn al drie mensen opgepakt omdat ze de auto’s gestolen zouden hebben die bij de aanslag gebruikt zijn. Zij zijn heengezonden na verhoor, maar blijven wel verdachte.

Naar aanleiding van de tv-uitzendingen kwam begin maart een 30-jarige verdachte zich melden. Na zijn aanhouding hebben er nog drie aanhoudingen plaats gevonden. Zondag 31 mei is de vijfde verdachte aangehouden, eveneens op verdenking van betrokkenheid bij de (vergis)moord.

Het onderzoek naar deze vergismoord gaat verder.