Clicky

 
Transport Online - NVJ ontvangt flink aantal dreigmails na uithaal van Wilders

NVJ ontvangt flink aantal dreigmails na uithaal van Wilders

NVJ ontvangt flink aantal dreigmails na uithaal van Wilders
08-06-2021 11:52 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Journalistenvakbond NVJ heeft een flink aantal dreigmails ontvangen na een Twitterbericht van PVV-leider Geert Wilders, die alle journalisten (uitzonderingen daargelaten) "tuig van de richel" noemt. Dat zei NVJ-secretaris Thomas Bruning dinsdag op NPO Radio 1.

Bruning las een mail voor waarin stond dat alle journalisten dood moeten. "Dit is dus wat veel van onze collega’s op dagelijkse basis in de mail en op sociale media te horen krijgen."

De NVJ wil met Wilders in gesprek over de manier waarop hij journalisten benadert en vooral in openbare uitingen doorlopend afkraakt. Maar de PVV-voorman is nog niet op de uitnodiging ingegaan, aldus Bruning.

Wilders reageerde dinsdag op Twitter op de uitnodiging van de vakbond. Hij vindt dat de NVJ "hypocriet" is. "De keren dat door jullie media onwaarheden en rotzooi is verspreid waarin ik jarenlang als xenofoob, extreemrechts, racist, ondemocratisch of nazi ben neergezet zijn ontelbaar." Hij voegt eraan toe tegen geweld te zijn "altijd en tegen iedereen".

Wilders kwam zaterdag met zijn omstreden tweet na publicaties in NRC over vermeend seksueel wangedrag van PVV-parlementariër Dion Graus.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats