Clicky


NAVO-chef: China deelt onze waarden niet

NAVO-chef: China deelt onze waarden niet
08-06-2021 09:53 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft gezegd dat leiders van de Chinese regering "onze waarden niet delen", nadat hij maandag uit een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden kwam. "We zien dat in de manier waarop ze de democratische protesten in Hongkong hard aanpakken, hoe ze omgaan met minderheden. En hoe ze buren dwingen zoals Taiwan. Dus moeten we opkomen voor de op regels gebaseerde nationale orde", zei de NAVO-chef.

Biden zal op 14 juni in Brussel een NAVO-top bijwonen, waar onder meer China en Rusland zullen worden besproken, vertelde Stoltenberg aan verslaggevers in het Witte Huis.

Volgens Stoltenberg staat de NAVO achter Bidens aanpak van Rusland, inclusief de dialoog die zal plaatsvinden tussen de Amerikaanse president en de Russische president Vladimir Poetin tijdens een bijeenkomst in het Zwitserse Genève. Die top staat voor 16 juni gepland. "We zijn het eens over de tweesporenaanpak. Dat wil zeggen: afschrikking, verdediging en dialoog met Rusland", aldus Stoltenberg.