Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor smokkel van meer dan halve ton drugs

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor smokkel van meer dan halve ton drugs

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor smokkel van meer dan halve ton drugs
07-06-2021 11:18 | Buitenland | auteur Redactie

ROSKILDE - De rechtbank in het Deense Roskilde heeft vrijdag 4 juni een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hongarije veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf wegens het smokkelen van een grote hoeveelheid hasj. De chauffeur krijgt ook een permanent inreisverbod voor Denemarken.

De zaak is onderzocht door Special Investigation East (SEØ), onderdeel van de politie van Kopenhagen, die een tip kreeg over de smokkel. De tip leidde ertoe dat de 54-jarige op 18 augustus 2020 werd aangehouden. Uit het onderzoek bleek dat de gedetineerde al drie keer eerder hasj naar Denemarken had gesmokkeld. In de zaak zijn nog drie mensen veroordeeld.

De rechtbank in Roskilde heeft vrijdag bewezen dat de vrachtwagenchauffeur 625 kilo hasj had gesmokkeld. In de zaak werd betwist of de man wist dat hij met hasj reed of dat hij dacht dat hij gewoon met gewoon voedsel reed. De rechtbank in Roskilde oordeelde echter dat bewezen was dat de chauffeur wist dat hij met hasj reed, aangezien de omstandigheden en de levering van de goederen zeer ongebruikelijk leken, aangezien ze werden afgeleverd op plaatsen die niet geschikt waren voor het ontvangen van voedsel.

"Het is met grote tevredenheid dat er nu op basis van gedegen opsporingswerk van Bijzonder Onderzoek Oost een vonnis in de zaak is gewezen. Het vonnis laat zien dat een vrachtwagenchauffeur de plicht heeft om te reageren wanneer de omstandigheden en levering zeer ongebruikelijk lijken, en de lengte van de straf weerspiegelt hoe serieus de rechtbank ernstige drugscriminaliteit beschouwt", zegt officier van justitie Bjarke N. Andreasen.

De veroordeelde, die gedurende de hele zaak in voorarrest is gehouden, blijft na de veroordeling in voorarrest. Hij ging ter plaatse in hoger beroep tegen het vonnis.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,947
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats