Clicky

 
Transport Online - Lichte tempering hypotheekmarkt in mei

Lichte tempering hypotheekmarkt in mei

Lichte tempering hypotheekmarkt in mei
07-06-2021 09:49 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - In mei zijn er 36.803 hypotheken gepasseerd. Dit aantal ligt iets lager dan het aantal passeringen in mei 2020 toen er 37.517 hypotheken werden afgesloten. Opvallend is dat het volume in euro nagenoeg gelijk is gebleven aan mei vorig jaar met 8.6 miljard. Dat wijst uit dat het gemiddelde hypotheekbedrag is gestegen. Dit blijkt uit de cijfers van HDN (Hypotheken Data Netwerk).

Jongeren in januari actief

Januari is de meest succesvolle maand van 2021 tot nu toe. Deze eerste maand van het jaar werd gedomineerd door consumenten in de leeftijd van 20-30. Deze groep kopers hebben gewacht met passeren vanwege het schrappen van de overdrachtsbelasting voor jongeren per 1 januari 2021. In de maanden maart en april draaide de hypotheekmarkt ook op volle toeren, door een rentedaling in februari. Mei 2021 valt in de trend weer wat terug maar overall zorgen de eerste vijf maanden van het jaar voor een record aantal passeringen. Gezien het aantal hypotheekaanvragen afgelopen maand, 48.911, verwachten we dat de daling in het aantal gepasseerde hypotheken niet verder doorzet.

Hypotheekbedrag van 50+ neemt toe

Afgelopen maand ziet HDN een kleine verschuiving in het hypotheekvolume dat mensen per leeftijdscategorie afsluiten in vergelijking met mei 2020. Het hypotheekvolume in de groepen 50-60 en 60> is licht gestegen, waar de overige groepen hebben moeten inleveren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats