Clicky

 
Transport Online - KWF: niet benaderd door Sywert van Lienden, willen zijn geld niet

KWF: niet benaderd door Sywert van Lienden, willen zijn geld niet

KWF: niet benaderd door Sywert van Lienden, willen zijn geld niet
06-06-2021 19:16 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - KWF Kankerbestrijding is niet benaderd door Sywert van Lienden en zit daar ook niet op te wachten. De organisatie zegt geen geld van hem aan te zullen nemen, mocht hij van plan zijn te willen doneren. Dat meldde een woordvoerder van KWF zondag.

Van Lienden zei zondag in een interview bij Buitenhof dat geld dat hij verdiende met een omstreden mondkapjesdeal met het ministerie van VWS een "maatschappelijke bestemming" moet krijgen. Hij zei 9 miljoen euro te willen gaan beleggen en met het rendement iets te willen doen onder meer voor "kankeronderzoek bij jonge mensen".

KWF Kankerbestrijding komt met de verklaring naar buiten omdat op sociale media mensen opmerkingen maken of vragen stellen aan de organisatie over de uitlatingen van Sywert. Zo merkt iemand op dat hij in de methode van Van Lienden "een klassieke methode ziet" om "private winsten te verduisteren". "Directeur kankerfonds wrijft zich in de handen", voegt diegene toe.

"Wij zien op sociale media dat wij bij de discussie betrokken worden", aldus de woordvoerder van KWF. "Er hangt een sfeer omheen dat wij dat geld in ontvangst zouden nemen. Maar wij vinden: dit is geld dat toebehoort aan de belastingbetaler. Het beste kan hij het terugstorten aan het ministerie van Volksgezondheid, vinden wij."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions