Clicky

 
Transport Online - Harry en Meghan vernoemen pasgeboren dochtertje naar Koningin Elizabeth en Prinses Diana

Harry en Meghan vernoemen pasgeboren dochtertje naar Koningin Elizabeth en Prinses Diana

Harry en Meghan vernoemen pasgeboren dochtertje naar Koningin Elizabeth en Prinses Diana
06-06-2021 18:41 | Buitenland | auteur ANP

SANTA BARBARA - De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben zondag de geboorte van een dochter aangekondigd. Lilibet "Lili" Diana Mountbatten-Windsor is vrijdag geboren in een ziekenhuis in Santa Barbara in Californië. Moeder en kind maken het goed en "beginnen thuis te wennen", meldt het stel in een verklaring.

"Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili", schrijven ze. "Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor jullie voortdurende vriendelijkheid en steun in deze zeer speciale tijd voor onze familie."

Lili is het tweede kind van Harry en Meghan. Ze hebben nog een zoon, genaamd Archie, die in 2019 is geboren. Het gezin woont in de Verenigde Staten.

Lili is vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Elizabeth. Haar middelste naam, Diana, is een verwijzing naar haar overleden grootmoeder, prinses Diana. Ze woog bij de geboorte iets meer dan zeven pond.

In februari kondigde het stel de zwangerschap officieel aan. Een aantal maanden daarvoor, in oktober, gingen al geruchten dat Meghan zwanger zou zijn. Een rechtszaak die ze voerde over haar privacy werd toen verzet maar over de reden daarvan werd geheimzinnig gedaan.

Meghan heeft vorig jaar zomer een miskraam gehad. Dat maakte ze eind vorig jaar bekend in een opinieartikel in The New York Times, waarin ze het verlies beschreef. Ze vertelde heel gedetailleerd over het moment waarop ze haar kindje verloor. "Ik had net Archies luier verschoond toen ik kramp voelde", schreef ze. Ze viel op de grond met haar zoontje nog in haar armen. "Ik neuriede een liedje om ons beiden rustig te houden." Ze voelde dat het heel erg mis was. "Ik wist, terwijl ik mijn eerste kindje vasthield, dat ik mijn tweede aan het verliezen was."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats