Clicky

 
Transport Online - Topman Schiphol: Lelystad Airport gaat open

Topman Schiphol: Lelystad Airport gaat open

Topman Schiphol: Lelystad Airport gaat open
06-06-2021 15:08 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Dick Benschop, president-directeur van luchthaven Schiphol, gaat ervan uit dat Lelystad Airport gewoon opengaat. Dat zei hij in tv-programma Buitenhof. Volgens Benschop is het logisch dat een nieuw kabinet dat besluit zal nemen, omdat het "in lijn ligt met voorgaande besluitvorming". De opening van Lelystad was door de coronacrisis al uitgesteld naar november dit jaar en leek eerder door de trage voortgang van de formatie al verdere vertraging op te lopen.

Benschop denkt ook dat het aantal vliegbewegingen van voor corona weer terugkomt, waardoor Lelystad nodig zal zijn. Daarnaast is volgens de topman de combinatie tussen Lelystad, dat onderdeel van Schiphol Group is, en Schiphol belangrijk voor het internationaal verbinden van het bedrijfsleven. In het vorige regeerakkoord was afgesproken dat Lelystad vakantievluchten gaat overnemen van Schiphol, dat daardoor meer ruimte krijgt zich te ontwikkelen als internationaal knooppunt. Daardoor wordt de verdeling van het vliegverkeer beter, zei Benschop.

De Schiphol-topman gaat er ook van uit dat er in de toekomst een verplichting komt voor het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstoffen. Volgens milieuorganisaties is Schiphol een van de grootste vervuilers van Nederland. Benschop denkt dat in 2030 14 procent van de brandstoffen die Schiphol gebruikt duurzaam kunnen zijn.

Nieuwe banen

Hij denkt dat het koppelen van de ontwikkelingen op het gebied van duurzame brandstoffen met de luchtvaart nieuwe banen op kan leveren."Er worden al fabrieken gebouwd in Rotterdam en Delfzijl voor duurzame brandstoffen", aldus de topman.

"Het enige perspectief dat aanvaardbaar is, is grote stappen zetten in de duurzaamheid. Ik denk dat dat mogelijk is, en dat zal ook een voorwaarde zijn voor de mogelijkheden van Schiphol in de toekomst." Om de klimaatdoelen in 2050 te halen is volgens Benschop ook innovatie en een nationaal onderzoeks- en ontwikkelprogramma voor elektrisch vliegen en waterstof nodig. "We zullen alles nodig hebben."

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden