Clicky

 
Transport Online - Twee verdachten aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting

Twee verdachten aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting

Twee verdachten aangehouden op verdenking van arbeidsuitbuiting
04-06-2021 16:16 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - Een 51-jarige man en een vrouw van 70 jaar zijn vrijdag aangehouden door de Recherche Inspectie SZW op verdenking van arbeidsuitbuiting, mensensmokkel en illegale tewerkstelling. De verdachten zijn moeder en zoon van elkaar. Het onderzoek staat onder gezag van het Functioneel Parket van het OM. De aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam.

Het vermoeden is dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan onder meer arbeidsuitbuiting van in ieder geval twee mogelijke slachtoffers. Beide slachtoffers hebben hiervan aangifte gedaan. Ze zouden tussen de 68 en 86 uur per week in de bouw- en schoonmaaksector hebben moeten werken. Ze zouden hiervoor veel te weinig loon hebben gekregen. Beide mogelijke slachtoffers verbleven illegaal in Nederland en werden gehuisvest in de woning van de moeder.

Er zijn drie woningen in Amsterdam en Assendelft doorzocht en administratie, laptops, tablets en telefoons in beslag genomen. Daarnaast is er geld en cryptocurrency in beslag genomen. Er is conservatoir beslag gelegd op de woningen van verdachten. Verder zijn ook auto’s van verdachten en bedrijfswagens die bij de woningen stonden doorzocht.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of er meer slachtoffers van arbeidsuitbuiting en mensenhandel zijn. Tevens is het vermoeden dat sprake is van witwassen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,820

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats