Clicky

 
Transport Online - Dertien aanhoudingen in onderzoek naar nepfacturen en neploonstroken

Dertien aanhoudingen in onderzoek naar nepfacturen en neploonstroken

Dertien aanhoudingen in onderzoek naar nepfacturen en neploonstroken
04-06-2021 11:32 | Binnenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

DEN HAAG - Op 18 en 31 mei en 2 juni heeft de FIOD in totaal 13 personen aangehouden en verhoord. Zij worden verdacht van (gewoonte) witwassen, valsheid in geschrift, oplichting en belastingfraude. Bij de 45-jarige hoofdverdachte zijn haar woning en bedrijfspand in Den Haag doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op haar woning, op fysieke en digitale administratie, bankrekeningen en 50.000 euro contant geld. In haar woning werden ook twee kluissleutels gevonden. In de gehuurde kluizen bleek 115.000 euro contant geld te zijn opgeborgen. Ook dat geld is in beslag genomen. Tevens is beslag gelegd op bankrekeningen en woningen van medeverdachten.

De hoofdverdachte heeft een administratiekantoor. Het vermoeden is dat zij voor een aantal klanten valse inkoopfacturen heeft opgemaakt, waardoor haar klanten minder belasting betalen. Deze valse inkoopfacturen zijn afkomstig van bedrijven die op naam staan van katvangers. Vermoedelijk is voor een bedrag van tenminste 1,2 miljoen euro aan valse facturen opgesteld. Ook hebben er mogelijk fictieve salarisbetalingen plaatsgevonden. De 45-jarige hoofdverdachte heeft de beschikking over de bankpassen en de administratie van deze bedrijven. Geld dat op rekening van deze bedrijven wordt gestort, wordt grotendeels direct weer contant opgenomen. Waarschijnlijk wordt dat geld verdeeld tussen de 45-jarige hoofdverdachte en de medeverdachten.

Daarnaast werd contant geld op de rekeningen van bovenstaande bedrijven gestort dat vervolgens als ‘salaris’ werd overgeboekt naar medeverdachten. De hoofdverdachte wordt in dit verband verdacht van het opmaken van valse arbeidsovereenkomsten, werkgeversverklaringen en/of loonstroken, die werden gebruikt voor de aanvraag en verkrijging van bijvoorbeeld leaseauto’s en hypotheken. De personen die met de 45-jarige hoofdverdachte hebben samengewerkt zijn eveneens verdachten in dit onderzoek.

Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden