Clicky

 
Transport Online - RDW vernieuwt Code 95 foutief

RDW vernieuwt Code 95 foutief

RDW vernieuwt Code 95 foutief

ZOETERMEER - Transport en Logistek Nederland (TLN) constateerde halverwege mei dat de RDW de Verklaring van Nascholing (VvN), die nodig is om de code 95 te vernieuwen, op een foutieve manier verwerkt in hun systeem. Dit heeft geleid tot uitgifte van rijbewijzen waar de einddatum van de code 95 niet klopt. Dat meldt TLN vrijdag.

TLN en CBR hebben geconstateerd dat er een fout in de software van het RDW-systeem zit. Helaas is deze fout tot op heden nog niet opgelost. Omdat er veel klachten binnenkwamen, heeft TLN samen met het CBR gezocht naar een praktische, tijdelijke oplossing.

Chauffeurs die een foutief rijbewijs hebben ontvangen, kunnen zich rechtstreeks melden via info@rdw.nl. Het is daarbij verstandig om een scan van zowel het oude als het nieuwe rijbewijs mee te sturen en in de mail duidelijk te vermelden dat de code 95 op een foutieve manier is verlengd. Er is bij de RDW een procedure opgesteld, waarbij de einddata worden gecorrigeerd in het Rijbewijsregister en de extra kosten voor het vervangen van het rijbewijs worden gecompenseerd.

De RDW zoekt momenteel naar een oplossing voor chauffeurs uit de doelgroep die nu nog niet bij de gemeente zijn geweest, om te voorkomen dat er achteraf een herstelactie nodig is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions