Clicky


Dief zonder rijbewijs verliest gestolen Porsche van autoambulance na politieachtervolging

Dief zonder rijbewijs verliest gestolen Porsche van autoambulance na politieachtervolging
04-06-2021 10:20 | Misdaad | auteur Redactie

BRUNSSUM/HEERLEN - Een 20-jarige Heerlenaar is in de nacht van donderdag op vrijdag in Heerlen aangehouden na een achtervolging waarbij hij meerdere politieauto’s heeft beschadigd. Een politieagent raakte lichtgewond en werd door ambulancepersoneel gecontroleerd. Hij kon daarna zijn werk hervatten.

De verdachte probeerde er met een autoambulance met daarop een gestolen Porsche tussenuit te komen. Hij is met behulp van een politiehond aangehouden nadat hij te voet probeerde te vluchten toen de gestolen Porsche, die niet goed vast zat, van de autoambulance afviel.

Net voor de klok van 4 uur kreeg de politie de melding dat er een Porsche zou worden gestolen vanuit Brunssum. Binnen enkele minuten waren de agenten in de buurt van de Heufkestraat van waaruit de autoambulance met de gestolen Porsche wegreed. Bij het wegrijden raakte de auto-ambulance een geparkeerde auto en tijdens de vluchtroute ramde hij verkeersborden. Ook beschadigde hij meerdere politievoertuigen tijdens de rit die eindigde in Heerlen, in de wijk Schaesbergerveld.

De Porsche, die niet goed was vastgezet, is op de Den Haagstraat in Heerlen van de autoambulance geraakt. Op de Harlingenstraat eindigde de achtervolging. De bestuurder vluchtte te voet. Met behulp van een politiehond is de man aangehouden. Hij raakte bij de aanhouding gewond en is naar het ziekenhuis gebracht ter behandeling. Ook bleek dat de verdachte niet in het bezit is van een rijbewijs. Op de plek van de diefstal is de politie op zoek naar medeverdachten die samen met de man uit Heerlen de diefstal pleegden. Dat onderzoek loopt nog.

Tijdens de achtervolging heeft de autoambulance meerdere politieauto’s geraakt. De kans bestaat dat ook auto’s van bewoners zijn geraakt.