Clicky

 
Transport Online - CBS: driekwart Nederlanders bezorgd over klimaatverandering

CBS: driekwart Nederlanders bezorgd over klimaatverandering

CBS: driekwart Nederlanders bezorgd over klimaatverandering
04-06-2021 10:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De meeste Nederlanders, ongeveer 75 procent, maken zich zorgen over de gevolgen van klimaatverandering voor toekomstige generaties. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. Ongeveer 6 procent van alle Nederlanders gelooft volgens het CBS niet in klimaatverandering of trekt het bestaan ervan in twijfel.

Ongeveer 60 procent denkt dat de mens de belangrijkste of zelfs de enige oorzaak is van de verandering van het klimaat. Daarbij wil ruim 50 procent van Nederlanders minder aardolie en aardgas gebruiken en wil 10 procent volledig stoppen met deze fossiele brandstoffen. Het merendeel van de Nederlanders, minstens driekwart, wil dat zonne-energie en windenergie meer worden toegepast.

Uit hetzelfde rapport blijkt ook dat ongeveer 16 procent van Nederlandse automobilisten de auto af en toe bewust laat staan om bij te dragen aan een beter klimaat. Daarnaast is 2 procent van Nederlandse huishoudens serieus van plan om een elektrische auto aan te schaffen, waarvan ruim de helft dat doet voor een positief effect op het milieu.

Voor dit rapport bevroeg het CBS ongeveer 3600 Nederlanders van 18 jaar of ouder. Het bureau voegt toe dat de uitbraak van de coronacrisis mogelijk effect heeft gehad op de antwoorden, omdat het onderzoek enkele weken bezig was toen de pandemie uitbrak. Daarom heeft het CBS onderzocht of er sterke verschillen waren in antwoorden die voor of na 15 maart 2020 op dezelfde vragen werden gegeven.

Het bureau stelt dat dit over het algemeen niet het geval was, op enkele uitzonderingen na. Het is volgens het CBS alleen niet met zekerheid te zeggen of die uitzonderingen ook daadwerkelijk door de corona-uitbraak zijn veroorzaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats