Clicky

 Onderzoeksraad: pas op met vliegtuigen die lang stilstonden

Onderzoeksraad: pas op met vliegtuigen die lang stilstonden
03-06-2021 23:58 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

DEN HAAG - De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft luchtvaartmaatschappijen gewaarschuwd om attent te zijn bij vliegtuigen die geruime tijd aan de grond stonden vanwege het coronavirus, en nu weer in gebruik worden genomen.

Reden voor de waarschuwing zijn twee incidenten waarbij verkeersvliegtuigen direct na de start problemen ondervonden met de hoogte- en snelheidsindicaties. De toestellen van Transavia en TUI fly waren voorafgaand aan het voorval een tijd buiten gebruik vanwege de coronapandemie.

Bij één van de genoemde voorvallen werd een afdekking niet verwijderd, bij het andere voorval waren enkele leidingen niet correct aangesloten. In beide gevallen leidde dit ertoe dat de piloten onjuiste hoogte- en snelheidsinformatie gepresenteerd kregen.

Met de donderdag uitgebrachte waarschuwing wil de onderzoeksraad luchtvaartmaatschappijen alert maken op de veiligheidsrisico’s die kunnen ontstaan wanneer vliegtuigen na een periode van stilstand weer in gebruik worden genomen. De verwachting is dat dit met de versoepeling van de coronamaatregelen de komende maanden veelvuldig gaat gebeuren.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,110
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions