Clicky

 
Transport Online - Veel neerslag tijdens hagel- en onweersbuien in Oost-Nederland [+video]

Veel neerslag tijdens hagel- en onweersbuien in Oost-Nederland

Veel neerslag tijdens hagel- en onweersbuien in Oost-Nederland [+video]
03-06-2021 23:03 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De oostelijke helft van het land is donderdagavond getroffen door flinke hagel - en onweersbuien met plaatselijk in korte tijd veel neerslag. In een paar uur tijd viel er zo'n 70 millimeter regen en er kwamen hagelstenen naar beneden met een doorsnede tot 3 centimeter. Op de A50 bij het knooppunt Valburg kregen weggebruikers de volle laag van een hagelbui waarbij het wegdek wit kleurde.

Weerinstituut KNMI gaf in de ochtend code geel af voor de namiddag en avond, wat inhoudt: wees alert, er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. Rijkswaterstaat vroeg bestuurders die de weg op moesten in het oostelijk deel van het land, hun rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden. De buien hingen vaak bijna stil. Soms was er op de ene plek een wolkbreuk, terwijl het een paar straten verderop vrijwel droog bleef.

De buien zorgden vooral in Gelderland voor extra overlast omdat kelders onder water liepen en moesten worden leeggepompt, onder meer in Nijmegen. Ook enkele wegen stonden blank en waren tijdelijk onbegaanbaar. De brandweer had het er een groot deel van de avond druk mee. Ook de Veluwe en delen van Drenthe kampten met wateroverlast. In Drenthe viel in Ekehaar, ten zuiden van Assen, ruim 60 millimeter. Bij het weerstation in het Gelderse Deelen werd 69 millimeter neerslag gemeten. Dat is evenveel als wat normaal in een maand aan regen valt.

Vrijdag en zaterdag krijgen vooral het zuiden en zuidoosten van het land opnieuw te maken met onweersbuien. Het westen van het land houdt het zo goed als droog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden