Clicky

 
Transport Online - Gewonde en beknellingen na instorten containerkraan na aanvaring containerschepen [+video's]

Gewonde en beknellingen na instorten containerkraan na aanvaring containerschepen

Gewonde en beknellingen na instorten containerkraan na aanvaring containerschepen [+video's]
03-06-2021 15:52 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

KAOHSIUNG - Een persoon raakte gewond en twee mensen kwamen bekneld te zitten in hun containerkranen nadat een containerschip dat bezig was met aanleggen, in aanvaring kwam met een ander schip, waardoor een containerkraan instortte en een andere zwaar beschadigd raakte in de haven van Kaohsiung. Het ongeval gebeurd vandaag, donderdag 3 juni om 11:30 uur plaatselijke tijd.

Het 316 meter lange containerschip DURBAN, eigendom van OOCL Shipping Company, wilde aanmeren bij pier 66, toen het in aanvaring kwam met de YONGYANG van Yangming Shipping, dat was aangemeerd bij pier 70.

Door de aanvaring stortte een van de vier containerkranen in. Havenmedewerkers renden voor hun leven toen de containerkraan begon in te storten. Toen de kraan instortte, raakte deze een stapel containers, waardoor deze ook instortte.

Bij het ongeval raakte een werknemer lichtgewond en raakten twee machinisten bekneld in hun kranen. De beknelde havenwerkers werden uiteindelijk om 12:44 uur bevrijd en zijn naar verluidt ongedeerd.

De haven van Kaohsiung is de grootste haven van Taiwan en de vijftiende grootste haven ter wereld. Ongeveer driekwart van de Taiwanese containeroverslag komt en gaat via de haven van Kaohsiung.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats