Clicky


Iets meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal

Iets meer nieuwe coronagevallen afgelopen etmaal
03-06-2021 15:38 | Coronavirus | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal nieuwe coronagevallen is afgelopen etmaal iets toegenomen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 2803 nieuwe positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM, 222 meer vergeleken met een dag eerder. Ten opzichte van vorige week donderdag is er echter sprake van een daling met 577.

Het gemiddelde niveau over de afgelopen zeven dagen is ook weer iets verder gedaald. In de afgelopen zeven dagen kwamen er 19.751 meldingen van nieuwe coronagevallen binnen bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Gemiddeld komt dit neer op 2822 nieuwe gevallen per dag. Dat is het laagste aantal sinds eind september vorig jaar.

In Rotterdam (159) werden de meeste besmettingen geteld afgelopen etmaal. In Amsterdam kregen 106 mensen een positieve testuitslag, in Den Haag waren het er 104. Daarna volgen Utrecht (61) en Eindhoven (52).

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met veertien. Dat wil niet zeggen dat al die mensen afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt een tijdje voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. Woensdag werden twaalf sterfgevallen geregistreerd.

Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 1,6 miljoen Nederlanders positief getest. Van ruim 17.600 mensen is zeker dat ze aan het coronavirus zijn overleden.