Clicky

 
Transport Online - Kinderopvang Steenwijk beboet na dodelijk ongeval

Kinderopvang Steenwijk beboet na dodelijk ongeval

Kinderopvang Steenwijk beboet na dodelijk ongeval
03-06-2021 14:00 | Binnenland | auteur Redactie

ZWOLLE - Een kinderopvang uit Steenwijk krijgt een boete van 15.000 euro opgelegd omdat het schuldig is aan een tragisch ongeval waarbij een 4-jarig meisje overleed. Het meisje speelde op 16 maart 2020 verstoppertje op de gang en kwam onder twee zware branddeuren terecht. Die waren in verband met werkzaamheden uit het kozijn gehaald en stonden bijna twee maanden lang tegen de muur.

De rechtbank oordeelt dat de deuren daar op de dag van het ongeluk niet hadden mogen staan. Niet alleen met het oog op de brandveiligheid van het gebouw, maar ook omdat de kinderen op de gang mochten spelen. Dat de organisatie zich bewust was van het potentiële gevaar van de deuren blijkt uit verklaringen van medewerkers die de onveilige situatie hebben aangekaart.

De kinderopvang krijgt een lagere geldboete opgelegd dan de officier van justitie heeft  geëist. De rechtbank weegt namelijk zwaarder mee dat de kinderopvang de protocollen naar aanleiding van het ongeval streng heeft aangescherpt  en de algemene veiligheidsmaatregelen goed op orde had. Met de geldboete wil de rechtbank een signaal afgeven aan soortgelijke instellingen dat veiligheid van de kinderen de hoogste prioriteit moet hebben zodat dergelijke ongevallen voorkomen worden. Dat was ook voor de ouders van het meisje de belangrijkste reden om aangifte te doen. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions